Тихомълком отстраниха досегашният управител на „Студентски столове и общежития“ ЕАД във В. Търново Иван Момински

 

Студентският съвет подозира поредната партийна намеса

 Отстраняването на досегашният шеф на „Студентски столове и общежития“ ЕАД клон Велико Търново – Иван Момински провокира поредното високо напрежение в средите на академичната общност в старата столица. Според официална позиция  на студентския съвет кадровата промяна не е породена от професионални, а от партийни съображения и е следвало да стане поне след допитване до председателите на домовите съвети и служителите от администрацията на ССО – Велико Търново.

Досегашният шеф Иван Момински

„Според нас решението е взето в партийната централа на една силно компрометирана и добре известна в средите на Великотърновския университет политическа партия, пряко представлявана от Председателя на Съвета на директорите на ССО – г-н Петър Петров“, се казва с официална позиция на Студентския съвет.

„Впечатленията ни от познанството ни с г-н Момински и досегашните ни професионални отношения с него са, че той е един безупречен професионалист с дългогодишен опит, изпълняващ изключително компетентно, авторитетно и отговорно служебните си задължения. В негово лице винаги сме срещали човек, отворен към диалог, сътрудничество и готовност за участие в съвместни инициативи, водещи към подобряване на условията за живот в студентските общежития на ВТУ. Смятаме, че благодарение на вещото ръководство на г-н Момински през последните 15 години, търновският клон на ССО се развива по възходяща линия, като доказателство за това безспорно е последният одит на финансовата комисия към Министерството на образованието и науката, данните от който сочат, че управляваният от него клон на ССО постига най-висок резултат измежду всички 9 клона на институцията в страната. Проверката констатира отлични резултати и не са установени нарушения. Друга важна цифра, която говори за успехите на г-н Момински е, че над 95% от стаите в общежитията са заети“, посочват студентите.

Те са категорични, че решението за отстраняването на Иван Момински е свързано с личната неприязън на Петър Петров към него, с „ твърдото несъгласие на Момински с участието в задкулисни и порочни практики, присъщи за управленските ценности на г-н Петров, а не на последно място и силно разклатените позиции на групата студенти, гравитиращи около него, в ръководствата на трите блока на великотърновските студентски общежития“.

Петър Петров – лидер на младежката организация на ВМРО и новоизбран шеф на Съвета на директорите на „Студентски столове и общежития“ ЕАД

„Друг сериозен въпрос, който следва да зададем е по какви критерии Петър Петров е избран за Председател на Съвета на директорите на „Студентски столове и общежития“ ЕАД . Без солиден трудов стаж и икономическо образование са му поверени активи от милиони левове. Огромно опасение и съмнения у нас поражда фактът, че на позицията на г-н Момински ще бъде назначен г-н Иван Димов, кандидат за общински съветник в листата на ПП „ВМРО – БНД“ на последните местни избори преди месец. Беглият поглед върху листата на „ВМРО – БНД“ за местните избори във Велико Търново показва, че Петър Петров, който е под номер 30 в листата назначава Иван Димов, който е 16ти. Заради подобни порочни практики усещането за корупция в България е най-високо сред страните в ЕС. Ние окачествяваме подобно решение като брутална намеса и отчаян опит на г-н Петър Петров , макар и частично, да върне мракобесните времена за нашия университет, в които политическият му „октопод“ успяваше да обхване с пипалата си структурите на университета и прилежащите му институции, възпрепятствайки по този начин професионализма и безпристрастността в тяхното функциониране.

Надяваме се да намерим подкрепа за позицията си от студентската общност на университета“, се казва още в позицията. Тя е подписана от:

Светослав Мишев – Председател на Студентски Съвет
Александър Узунов – Заместник-председател на Студентски съвет
Дейвид Донев – Председател на Настанителна комисия и Студентска избирателна комисия на Студентски съвет
Андон Бакалски – Заместник-председател на Студентски Съвет и председател на Домовия съвет на Блок 3
Цветелина Иванова – Секретар на Студентски съвет и председател на Домовия Съвет на Блок 2
Стефан Пеловски – Председател на Домовия Съвет на Блок 1

„Болярски новини“ е готов да предостави и другата гледна точка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!