Инж. Добромир Добрев помогна на две деца от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Долна Оряховица

0

 

350 лв. лични средства дари на семейство от Драганово кметът на Общината инж. Добромир Добрев. Средствата са за осигуряване на обяд на двете деца на семейството, които учат в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Долна Оряховица.

Семейството има общо три деца, но преди три месеца губи бащата. Сега майката – Светла Гогева сама се грижи за децата. Тя, заедно със своя съпруг са първото приемно семейство в община Горна Оряховица. Двете по-големи деца – момиче и момче, които първоначално са отглеждали като приемни родители, след това са осиновени от тях. Те са ученици съответно в 6 и 2 клас в училището в Долна Оряховица. Третото дете, което е на три години все още не посещава детско заведение. И за него Светла Гогева е приемна майка.

За нелеката съдба на семейството инж. Добрев разбира от общинския съветник и бивш кмет на Долна Оряховица Григор Минков и директора на училището Маруся Гечева. Двамата също помагат на Светла Гогева и децата й в тежката ситуация.

„Ще направим всичко възможно децата да живеят и да учат в нормална среда и да не се притеснявате за нищо. Сега осигуряваме училищният обяд на децата за първия срок, след това ще обезпечим храненето им и за втория срок“, обърна се към майката инж. Добрев. Кметът я увери, че винаги може да се обърне към него за помощ и съдействие.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *