Полицията с призив към жителите на Великотърновска област

0

 

С призив  към жителите на Великотърновска област излезе Областната дирекция на МВР:

„През 2020 г. и 2021 г. се очаква личните документи на много граждани да изтекат и да се наложи подновяването им.
През 2020 г. в област Велико Търново предстои  подмяната на приблизително  33 000  лични карти, 12 000 паспорта и на 17 500 свидетелства за управление на моторни превозни средства. Това означава, че пред гишета на БДС е възможно образуването на опашки от граждани

В тази връзка напомняме, че жителите на област Велико Търново могат да подменят документите си за самоличност  и преди изтичане срока им на валидност. Към момента няма опашки и гражданите, чиито документи подлежат на подмяна през 2020 г., могат да посетят звената БДС сега. Така ще се постигне по-равномерно натоварване на служителите, няма да има напрежение при административното обслужване, ще се избегне струпване на много хора пред гишетата и ще се съкрати времето за извършване на административната услуга.
Жителите на област Велико Търново могат да подадат заявление за издаване на лична карта и паспорт във всички звена БДС при РУ на МВР на територията на област Велико Търново.
Заявления за издаване на документи за самоличност могат да бъдат подадени и чрез електронните административни услуги „Издаване на лични карти на български граждани“ и „Издаване на паспорти на български граждани“.
ОДМВР – Велико Търново може да осъществи прием на заявления за издаване на български лични документи (лична карта и/или паспорт) по постъпили искания за организиран прием на заявления от държавни институции, общински администрации, кметства и др.
Благодарим Ви за разбирането.“

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *