Традиционният Коледен базар бе открит в парк „Марно поле“ с много настроение  

0

 

Коледният базар в парк „Марно поле“ бе открит вчера вечерта с много настроение и с изпълненията на талантливите музиканти от „Джуниър бенд“ към СУ „Емилиян Станев“. 25 китни къщички ще работят без прекъсване до 31 декември включително, обяви Борислав Йорданов от Общинската агенция по туризъм.


Ръчно изработени подаръци, украса за елхата, много сувенири и произведения на изкуството и занаятите, играчки, сезонни стоки, захарни изделия и кулинарни изкушения могат да избират жителите и гостите на града. Предлагат се също вина, пелин и деликатеси от месо. В коледната поща малчуганите могат да пуснат своите писма до белобрадия старец. Специален коледен календар ще отброява дните до Рождество Христово. Всяка събота на сцената ще гостуват талантливи великотърновчета – певци, музиканти и танцьори. За забавление на децата са монтирани виенско колело и различни видове въртележки.

Специален акцент в базара има коледната къщичка с ръкоделия, изработени от талантливите самодейци от социалните услуги във Велико Търново. Там ще намерите сувенири, играчки за елхата, картички и много подаръци. Къщичката с ръчно изработените подаръци ще работи всеки ден до края на годината, а набраните средства ще са за творческите ателиета към социалните услуги.

Снимки: Община Велико Търново

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *