Даниел Панов: ГЕРБ е водеща политическа сила в област Велико Търново

0

Анализ на местните избори и постигнатите резултати направиха структурите на ГЕРБ по време на областно събрание, провело се в понеделник вечер във В. Търново. В работната среща участваха ръководствата на партийните организации в десетте общини от региона, заедно с избраните кметове и председатели на Общински съвети, великотърновските народни представители от ГЕРБ Клавдия Ганчева, Станислава Стоянова и Станислав Стоянов, както и областният управител  Любомира Попова.

Събранието бе ръководено от великотърновския кмет и областен лидер на ГЕРБ Даниел Панов, а специално за форума пристигна и депутатът Пламен Нунев, член на Изпълнителната комисия на партията.

ГЕРБ е водещата политическа сила във Великотърновска област, припомни Даниел Панов, който представи обстоен анализ на вота. За партийните листи на ГЕРБ в областта са гласували общо 29 066 човека, което представлява преднина от близо осем хиляди гласа пред втората по резултат партия. Пет от десетте общини се ръководят от кметове от ГЕРБ. В 70 населени места  в областта имаше преки кметски избори – издигнатите от ГЕРБ кандидати спечелиха в 30 от тях, без да се включват подкрепените кандидатури.

Представители на ГЕРБ има във всички общински съвети, като партията отново е с най-голям брой общински съветници на областно ниво – 77 от общо 206 места. Това е с трима повече, в сравнение с предходния мандат и е значително по-голям брой, в сравнение с 67-те съветника на ГЕРБ в областта от управленския период 2011-2015. Областният координатор на ГЕРБ Даниел Панов изтъкна още, че настоящият брой съветници е почти двоен в сравнение с местата, спечелени от партията на местните избори от 2007 г, когато се говореше за „вълна ГЕРБ“. „На лице е устойчив растеж на присъствието ни в местната власт“, коментира Даниел Панов.

Той припомни още, че ГЕРБ доминира с най-големите групи в съветите на шест от десетте общини на областта, а представители на ГЕРБ ръководят местните парламенти в пет от тях.

Даниел Панов и Пламен Нунев благодариха на всички членове и симпатизанти на ГЕРБ за положените усилия. По думите на Нунев, с анализиране на изборните резултати, на практика се поставя начало на работата за следващия вот през 2021, когато ще се избират новите членове на Народното събрание.

„Първата ни основна задача е организационното укрепване на всички структури“, каза представителят на националното ръководство на ГЕРБ. Нунев препоръча представителите на най-голямата партия да се активизират, особено в общините, където ГЕРБ е опозиция. Той бе категоричен, че структурите по места и занапред ще могат да разчитат на подкрепа от Изпълнителната комисия и от областния координатор Даниел Панов.

По време на областното събрание бяха обсъдени и организационни въпроси.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *