Стипендии, награди и приятни изненади във ВТУ за студентския празник

На 5 декември 2019 г. от 11,00 ч. в аулата на Великотърновския университет ще се проведе тържественото събрание по случай 8 декември.

Преди тържеството, в 9,30 ч., работа започва и ректорът за един ден Цветалина Иванова, студентка „Приложна лингвистика” – английски и немски език, трети курс.

Тържественото събрание  ще бъде открито с приветствие от ректора проф. д-р Христо Бонджолов.

Приветствие към своите колеги ще поднесе г-н Светослав Мишев, председател на Студенския съвет.

От името на чуждестранните студенти, които се обучават във Великотърновския университет, своите колеги ще поздравят: Лай Дзинтин  –  студентка в специалност „Българска филология” в Пекинския университет за чужди езици, КНР. Приета за включено обучение във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ по специалност „Българска филология”, образователно-квалификационна степен бакалавър, редовна форма на обучение по индивидуален учебен план със срок на обучение една академична година. Учителката й по български език в Китай й е дала българското име Серафима.

За студентския празник приветствие ще поднесе  и Георги Кирилов, който учи „Бизнес администрация” в Университета на Балеарските острови, Испания. В нашия университет той е по програма „Еразъм”.

Единадесет души, по един от всеки факултет и по един от Филиала във Враца и Педагогическия колеж в Плевен, ще получат стипендиите на Академичния съвет в размер на 1000 лв. Стипендиите на Академичния съвет се изплащат от собствените средства на Великотърновския университет.

За поредна година ректорът проф. д-р Христо Бонджолов ще връчи личната си стипендия. Стипендията е учредена  на името на чл.-кор.проф. Александър Бурмов, основател и първи ректор на Великотърновския университет по случай 100-годишнината от неговото рождение. Стипендията е от лични средства на проф. Бонджолов. Тази година трима студенти са носители на стипендията на Ректора.

За трети  път ще се връчи и стипендия на името на проф. д.ф.н. Георги Димов, ректор на ВТУ  1968-1970. Тя е учредена от неговия син Христо Димов.

Възпитаникът на Педагогически факултет Павел Цанков Стойчев дарява и тази година три еднократни стипендии от по 250 лв. на отлични студенти, занимаващи се активно с доброволческа дейност, от специалност „Социална педагогика”.

9 изявени студенти с отличен успех, по един от всеки факултет, ще получат специални награди от „Алианц Банк България” по случай 8 декември.

На тържественото събрание ще бъдат обявени и отличилите се в различни области студенти от Великотърновския университет. 56 изявени момичета и момчета са спечелили национални и международни награди и имат значими научно-художествени и спортни постижения в периода декември 2018 г. – декември 2019 г. Сред тях има носители на златни, сребърни и бронзови медали, има спечелени отборно призови места на различни научни конференция, олимпиади и конкурси на национално и международно ниво. Тези колеги не само се изявиха и доказаха, но със своите успехи издигнаха още повече авторитета на Великотърновския университет! Подробности за техните успехи са обявени в официалната страница и Facebook на Университета.

Акцентът на празника е  връчването за деветнадесети пореден път на Академичната награда на Община Велико Търново в размер на 5000 евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!