До месец ще е ясен новият треньор на „Етър”

0

М. Милчева

На 7 януари в 14 часа ще се проведе заседание на Общото събрание на ФК „Етър”. Същия ден, но по-рано, ще заседава и Управителният съвет на клуба. На Общото събрание ще бъдат гласувани двете оставки на членовете на УС Александър Нанков и Красимир Балъков – младши, ще стане ясно също кой треньор и с какъв щаб ще поеме виолетовите. Това реши днес на свое заседание УС на „Етър”, в което участваха четирима от неговите членове.
За заседанието пристигна и бившият треньор на великотърновския отбор Красимир Балъков. Първоначално беше решено той да не присъства на заседанието на УС, но минути след началото беше поканен в залата.
Като конструктивна среща, въпреки острите реплики, определи заседанието проф. Георги Камарашев, председател на УС на „Етър” и завестник- кмет наобщина Велико Търново.
Дневният ред на заседанието включваше гласуване на оставката на треньора Росен Кирилов, която е била приета единодушно. За съжаление, Кирилов не оправда доверието на отбора, на ръководството и феновете, каза проф. Камарашев. Той посочи, че успешният треньор, освен спортно-техническа подготовка, трябва да има умения и да обединява отбора, а Кирилов не е показал такива възможности. Това е и една от причините да се стигне до напрежение и конфликти в тима, като последната грозна сцена преди дни беше бой между помощник треньора Тодор Колев и капитана Иван Стоянов. Управителният съвет единодушно е решил днес за отстраняването на Колев от треньорската позиция. Според Камарашев обаче причината далеч не е само побоя, а фактът, че Тодор Колев няма необходимия лиценз за този пост, въпреки, че му е било предлагано да мине обучение и да се сдобие със сертификат.
Членовете на УС са подкрепили днес предложението на Александър Нанков да бъдат инвестирани средства за подготовка на треньора на дублиращия отбор Мартин Стефанов и на треньора на елитната група на 15-годишните Стефан Ангелов, които да влязат в щаба на новия треньор на „Етър”. Целта е поне единият от тях да получи най-високия про- лиценз. Стремим се не само да захранваме основния отбор с наши млади футболисти, но и да дадем шанс на треньорите, каза Нанков.
Общото събрание на 7 януари трябва да реши и дали ще приеме оставките на Александър Нанков и Балъков – младши като членове на УС. Те ги подадоха заради промени в закона, които ги вкарват в конфликт на интереси заради участието им в ръководни органи и на други клубове. Според проф. Камарашев до Общото събрание Нанков може да намери вариант  за участието си в управата на другия клуб и да остане в УС на „Етър”, но това ще е негово решение. От своя страна Александър Нанков посочи, че каквото и да реши, ще продължи да помага на „Етър”, както и досега.
От УС заявиха, че в групата, която ще води разговори за новия треньор, ще гради стратегията за привличане и освобождаване на футболисти, влизат Александър Нанков, Красимир Балъков и Цанко Цветанов. Малко по-късно обаче Балъков отрече това.

Заявих готовност да помагам със съвети, но няма да участвам в преговорите, каза той. Бившият етърец за пореден път заяви своята привързаност към отбора от Велико Търново, но подчерта, че пътят му вече е друг и е извън страната. Той отрече оставката на сина му да е свързана с проблемите в клуба и каза, че причината е участието му в голяма мениджърска агенция.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *