Ева Майдел: Фейсбук да докаже, че ползва данните ни според закона

0

„Фейсбук има място на масата за преговори, за това как регулираме дигиталната икономика, но трябва да докаже, че заслужава да го запази. Необходимо е да даде убедителни доказателства, че първо данните на потребителите се събират и съхраняват съгласно GDPR  и второ, че работи за премахването на нелегално и зловредно съдържание в платформата си.” Това заяви българският евродепутат Ева Майдел, която бе домакин на среща между технологичния гигант и членове на Европейския парламент. Срещата се проведе във вторник, 03 декември 2019г., в Брюксел.
Специалният гост бе бившият заместник премиер на Великобритания и понастоящем вицепрезидент с ресор международна комуникация във Фейсбук Ник Клег. Основен фокус на дискусията бяха обявените наскоро промени в работата на компанията, които целят да се премахнат т.нар. фалшиви профили, да се се проверява истинността на информацията публикувана в платформата, новият проект Либра, както и защитата и обработването на потребителските данни.
В последната година трима вицепрезиденти на компанията, както и Марк Зукърбърг посетиха Брюксел, за да обясняват за проблемите, с които се сблъска Фейсбук. „За нас е важно да създадем добра среда за гражданите да се изразяват и да бъдат свързани със света. Вярвам, че бихме могли да работим за обща кауза – безопасност и защита на потребителите”, добави Майдел.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *