Румънската национална телевизия излъчва филм за Велико Търново

 

Румънската национална телевизия TVR излъчва специален филм за историческата и духовна столица на България Велико Търново.  Двата епизода, посветени на богатото минало и динамично настояще на болярския град, са част от туристическото предаване Cap Compas, което отвежда зрителите в най-любопитните и уникални места на света.

Филмът с обща продължителност 48 минути е заснет през лятото на 2019 г. със съдействието на Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“. В него са представени най-големите  забележителности на Велико Търново – крепостите Царевец и Трапезица, средновековните църкви в кв. Асенов, музеи, знакови забележителности и събития. Специално внимание е отделено на съхранените възрожденски занаяти на Самоводската чаршия, аудио-визуалното шоу „Звук и светлина“, Парка на миниатюрите, манастирите и места за отдих в близост до града. Водещата Елена Дину и екипът и не пропускатнай-доброто от местната кухня, заведения, хотели и възможностите за една незабравима и вълнуваща разходка в старата столица.

Първата част от филма за Велико Търново бе излъчен на 30 ноември по TVR 2 и TVR 2 HD, като за броени часове епизодът бе гледан над 1380 души в YouTube канала на предаването Cap Compas.В края на декември предстои излъчването на втората част от лентата.

Cap Compas е най-популярното телевизионно предаване за туризъм и пътешествия в северната ни съседка. Продукция на Румънската национална телевизия TVR вече 8 години разказва истории за антропологията, културата, изкуствата, архитектурата и гастрономиятана различни места по света и вдъхновява за пътешествия своите зрители.

Линк  TVR 2 CapCompas: călătorieînoglindă – VelikoTarnovo:

http://tvr2.tvr.ro/cap-compas-calatorie-in-oglinda_26014.html

Линк YouTubehttps://www.youtube.com/watch?v=N66MuM6ZAsw

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!