Културното министерство отпусна 2, 5 млн. лв. на 3 свищовски читалища

0

 

Министерството на Културата одобри проектите на три свищовски читалища, които кандидатстваха в проведената втора конкурсна сесия по програма „Българските библиотеки-съвременни центрове за четене и информираност“. Основната цел на програмата е обновяване на библиотечните колекции и финансово подпомагане на проекти на обществените библиотеки при обновяване на фондовете им с книги и други информационни източници.
Участието в програмата е на конкурсен принцип чрез процедура за подбор и оценка на проекти, които предвиждат закупуване на книги, литературна и културна периодика и други информационни източници, включително и на електронни носители, съобразени с културните и образователните потребности на гражданите, които обслужва дадената библиотека.
За обновяване на библиотечния си фонд, свищовските читалищата получиха сумата от 2 567, 41 лв., която е отпусната, както следва:
НЧ „Възраждане-1908“, с. Българско Сливово – 838,89 лв.;
НЧ „Просвета-Драгомирово 1912“, с. Драгомирово – 9 12,73 лв.;
НЧ „Заря-1898“, с. Хаджидимитрово – 815,79 лв.
В първата конкурсна сесия на програмата четири читалища в община Свищов получиха сумата от 4 143,30 лв., за обновяване на библиотечния си фонд. С отпуснатите средства от втората сесия, общата сума за читалищата в Свищов възлиза на 6 710,71 лв.
 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *