295 абсолвенти от Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите се дипломираха

 

 

295 абсолвенти от Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите получиха своите дипломи в болярския град на тържествена церемония. Отличниците на випуска са 71, а от тях с пълна шестица завършват двама. Средният успех при бакалаврите е 5.04, а при магистрите е 5.37.  Медали за отличното си представяне получиха 8 абсолвенти. Те получиха дипломите си лично от ректора проф. Марияна Иванова.


Празничната церемония беше водена от нейния заместник доц. Петър Петров, а официални гости бяха директорът на Държавен фонд „Земеделие“ Тодор Тодоров, кметът на Килифарево Димитър Събев и директорът на Областна дирекция „Земеделие“ Йорданка Стефанова.

Доц. Петров подчерта, че студентите са се увеличили сериозно през последните две години. Само за миналата година във Велико Търново са приетите 287, което с близо 20% повече от предходната. А на последния прием са се записали 352-ма души, което също е увеличение с над 20%. В тържественото си слово доц. Петров припомни историческите факти около датата 8-ми декември и пожела на всички абсолвенти и възпитаници на ВУААР попътен вятър в сбъдването на мечтите им.
С поздрав към всички се обърна и ректорът проф. Марияна Иванова. По думите й развитието на ето училище е получило най-високата до момента акредитационна.


Присъстващите бяха поздравени и от зам.-кметът на община Велико Търново проф. Георги Камарашев. Той припомни една от любимите фрази на проф. Димитър Димитров.
„Недейте да бъдете зрители на скамейките, по-добре бъдете играчи на терена и ако е възможно бъдете и капитани. Пожелавам ви успех, дано всички мечти, които сте имали да се сбъднат и никога не преставайте да се учите“,  каза проф. Камарашев.
Преди да получат дипломите си всички студенти повториха клетвата на учебното заведение и се заклеха да работят за престижа на страната и ВУААР.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!