Известният британски пътешественик и блогър Стюард Форстер с отлични впечатления и препоръки за Велико Търново

 

Популярността на България, Велико Търново и още няколко Черноморски и планински курорти описва британски пътешественик в своя статия в сайта  . Авторът на публикацията е Стюард Форстрер, които е известен и много награждаван пътешественик, писател и блогър.

Специално за болярския град и столицата впечатленията му са: „Отвъд София градове като Пловдив и Велико Търново обещават много за пътниците, които се наслаждават на почивки с култура и наследство.

Посетете Велико Търново за история

Велико Търново, на три часа път с кола източно от София, си струва да посетите, ако искате да се насадите на средновековното наследство. Характерен с калдъръмените си улици, отбранителни стени и православни църкви, градът процъфтява през първата половина на 13 век като столица на Втората българска държава“, пише Форстрер. Според него основните атракции на Велико Търново са крепостта Царевец, звуковото шоу и близкия манастир Преображение Господне – едно от най-големите православни места за поклонение в България.

Освен това в статията се разказва за родината ни като голф, СПА и ски дестинация, и като място за водни спортове. Отделено е място да традиционната ни храна и вино и е подчертано, че любимото вино на Уинстън Чърчил е червеното от Мелник – в югозападната част на страната.

Ето и линк км цялата статия: https://www.avantitravelinsurance.co.uk/bulgaria-atttractions?fbclid=IwAR02w2C76WsDYQo2tGbdmVRK81LnfQn5NEvqrKjoyFSgnXFtddtA9_bNXmg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!