Коледен концерт с бисери на световната класика поднася Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов”

Вълшебна музика с много блясък и красота ще поднесе на публиката със своя традиционен коледен концерт екипът на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново. В галаконцерта „Коледни сияния” ще звучат шедьоври на световната оперна и оперетна класика.

В навечерието на най-светлия християнски празник на бляскавия музикален спектакъл ще могат да се насладят ценителите на изкуството в пет български града. Турнето на великотърновския театър започва на 12 декември в Попово, а след това ще продължи на 17 декември в Габрово, на 18 декември в Ямбол и на 19 декември в Троян. За великотърновци и гостите на града „Коледни сияния” ще звучи на 20 декември от 19 часа на сцената на МДТ „Константин Кисимов”.

В концерта ще има класически и популярен блок, а в програмата са включени фрагменти от любими арии и дуети от произведенията на Доницети, Верди, Гуно, Бородин, Брамс, Лео Делиб, Пучини, Маскани, Нино Рота и Уебър. Те ще звучат под диригентската палка на госта Георги Патриков, който е доцент в Националната музикална академия „Панчо Владигеров” в София.

Сценарист и режисьор на спектакъла за поредна година е Стефан Методиев, а сценографията е на Лидия Къркеланова. На сцената ще излязат солистите Теодора Петрова, Симона Кодева, Мирела Ябанджиева, Валентина Панова, Пламен Долапчиев и Момчил Караиванов. В концерта участват още оркестърът и хорът на театъра с диригент Яница Брънзелова.

Специални гости на голямата сцена отново ще бъдат талантите от Детска вокална група „Пеещи камбанки“ при Младежкия дом с ръководител Владимир Габров. Те ще изпълнят детски и коледни песни.

Билети за спектакъла на 20 декември от 19 часа все още може да се намерят на касата на МДТ „Константин Кисимов“ във Велико Търново.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!