Най-добрият майстор на пица в България отвори свое заведение във Велико Търново!

0

Пицария „Наполи” в кв.” Картала” е истинска кулинарна съкровищница с автентични италиански вкусове

М. Милчева

Майсторът на пици Пламен Мичев, който спечели първо място на Четвъртия международен пица шампионат в София преди месец и който ще представлява България на Световното първенство по пица през април 2020 г. в Палермо, отвори днес свое заведение в квартал „Картала” във Велико Търново.

Както „Болярски новини” пръв съобщи, Пламен се справи блестящо на последното голямо състезание, което се проведе  на 6 и 7 ноември в София, стана пръв в раздел „Пица креатива”,а на следващия ден спечели и селекцията за световното първенство. Той ще е  единственият българин на най-престижния международен конкурс за майстори пицари в Италия, в който ще мерят сили най-добрите от бранша от всички континенти. Великотърновският готвач спечели одобрението на престижното жури с уникалната си авторска пица, съчетаваща типично български продукти  – Еленски бут, зелено сирене от Черни Вит, сладко от люти чушки с тиквени семки и годжи бери, паста от трюфел и манатарка, мащерка.

След дълъг и интересен професионален път в България и Италия, днес 40-годишният майстор сбъдна и своята най-голяма мечта – да има свое заведение. Той собственоръчно преряза лентата на пицария „Наполи”, която се намира на ул. „Александър Бурмов” №1 в квартал „Картала”.

В малкото, кокетно помещение всички любители на истинската и качествена италианска храна могат да открият разнообразни и вкусни произведения на кулинарното изкуство, лично приготвени от майстор №1 в България. Пиците се приготвят основно за вкъщи, но който реши, може да хапне и на място.

Верен на своя професионализъм, Пламен Мичев залага само на висококачествени продукти, които гарантират автентичния  италиански вкус. За направата на пиците той използва свое „революционно” тесто, което втасва и се съхранява най-малко 24 часа преди да се премине към обработката му. Така тестото става леко и въздушно и най-важното здравословно, посочва Мичев.

Сред продуктите, които майсторът влага в своите произведения, са оригинален доматен сос,биволска моцарела, пармезан, чери домати, артишок, прошуто котто, ементал, горгонзола, прошуто крудо и др. италиански специалитети.  С тях той приготвя традиционните пици „Маргарита”, „Капричоза”, „Куатро формаджи”, „Калцоне”, „Наполи” и др.

Октопод, сьомга, скариди, калмари и маслини се съдържат в пицата „Фрути ди маре”. За вегетарианците има избор между пица „Бианка” с моцарела, круша, горгонзола и орехи, „Попай”  с моцарела, спанак, сушен домат, яйце, чедър и др.

Любителите на българските продукти могат да изберат „Вълча” пица с луканка, филе Елена и пастърма.

Посетителите на пицария „Наполи” имат шанса да си поръчат и Шампионската пица, която изстреля Пламен Мичев към световните висини в бранша.

Истински паста и ризото, а не преварени макарони или ориз със зеленчуци, кръстени с италиански имена, предлага новото заведение във Велико Търново. Сред кулинарните изкушения в този раздел са талиатели „Карбонара”, „Болонезе”, „Куатро формаджи”, ризото с манатарки, с прошуто, със спанак и рикота, с морски дарове и др. Няколко вида равиоли и ньоки допълват менюто на италианската кулинарна съкровищница.

Любителите на десертите също няма да останат разочаровани, защото майсторът готвач им е приготвил истинско тирамису, италианска фантазия от спанак, шам фъстък, маскарпоне, малини или ягоди, сладка пица – делиция – с нутела, плодове и пудра захар, и невероятно вкусен ябълков пай.

При поръчка на 3 пици, клиентите получават безплатно литър бира или безалкохолна напитка.

За да е сигурно високото качество на предлаганите в менюто продукти, Пламен Мичев залага освен на своя висок професионализъм и на висококачествената техника. За целта той е оборудвал пицарията с оригинална италианска, модерна фурна, гарантираща хрупкав и топящ се в устата блат на пиците.

Минути след откриването на обекта, заваляха и първите поръчки от клиенти, които Мичев изпълни с голямо удоволствие.

Вдъхновяваща история на Пламен Мичев и кариерата му започват като състезател на високо ниво по тенис на маса. Когато отива да се състезава в Италия, младежът се влюбва в италианската кухня и решава да й се посвети. Стъпка по стъпка той усвоява тънкостите на занаята от прочути италиански майстори, постепенно налага свой стил и се изкачва все по-високо на професионалната стълба. Когато със съпругата му научават, че ще стават родители, решават да се върнат в България, за да расте синът им в любимия град – Велико Търново. Именно тук, в духовната и историческа столица на България, един млад и перспективен човек решава да сбъдне своята мечта.

Екипът на „Болярски новини” желае на Пламен Мичев на добър час и да прослави България и Велико Търново на световното първенство в началото на следващата година!

Поръчки по домовете могат да се направят на тел. 0885 414 585

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *