Пицария „Наполи” в кв.” Картала” е истинска кулинарна съкровищница с автентични италиански вкусове
М. Милчева
Майсторът на пици Пламен Мичев, който спечели първо място на Четвъртия международен пица шампионат в София преди месец и който ще представлява България на Световното първенство по пица през април 2020 г. в Палермо, отвори днес свое заведение в квартал „Картала” във Велико Търново.
Както „Болярски новини” пръв съобщи, Пламен се справи блестящо на последното голямо състезание, което се проведе на 6 и 7 ноември в София, стана пръв в раздел „Пица креатива”,а на следващия ден спечели и селекцията за световното първенство. Той ще е единственият българин на най-престижния международен конкурс за майстори пицари в Италия, в който ще мерят сили най-добрите от бранша от всички континенти. Великотърновският готвач спечели одобрението на престижното жури с уникалната си авторска пица, съчетаваща типично български продукти – Еленски бут, зелено сирене от Черни Вит, сладко от люти чушки с тиквени семки и годжи бери, паста от трюфел и манатарка, мащерка.
След дълъг и интересен професионален път в България и Италия, днес 40-годишният майстор сбъдна и своята най-голяма мечта – да има свое заведение. Той собственоръчно преряза лентата на пицария „Наполи”, която се намира на ул. „Александър Бурмов” №1 в квартал „Картала”.
В малкото, кокетно помещение всички любители на истинската и качествена италианска храна могат да открият разнообразни и вкусни произведения на кулинарното изкуство, лично приготвени от майстор №1 в България. Пиците се приготвят основно за вкъщи, но който реши, може да хапне и на място.
Верен на своя професионализъм, Пламен Мичев залага само на висококачествени продукти, които гарантират автентичния италиански вкус. За направата на пиците той използва свое „революционно” тесто, което втасва и се съхранява най-малко 24 часа преди да се премине към обработката му. Така тестото става леко и въздушно и най-важното здравословно, посочва Мичев.
Сред продуктите, които майсторът влага в своите произведения, са оригинален доматен сос,биволска моцарела, пармезан, чери домати, артишок, прошуто котто, ементал, горгонзола, прошуто крудо и др. италиански специалитети. С тях той приготвя традиционните пици „Маргарита”, „Капричоза”, „Куатро формаджи”, „Калцоне”, „Наполи” и др.
Октопод, сьомга, скариди, калмари и маслини се съдържат в пицата „Фрути ди маре”. За вегетарианците има избор между пица „Бианка” с моцарела, круша, горгонзола и орехи, „Попай” с моцарела, спанак, сушен домат, яйце, чедър и др.
Любителите на българските продукти могат да изберат „Вълча” пица с луканка, филе Елена и пастърма.
Посетителите на пицария „Наполи” имат шанса да си поръчат и Шампионската пица, която изстреля Пламен Мичев към световните висини в бранша.
Истински паста и ризото, а не преварени макарони или ориз със зеленчуци, кръстени с италиански имена, предлага новото заведение във Велико Търново. Сред кулинарните изкушения в този раздел са талиатели „Карбонара”, „Болонезе”, „Куатро формаджи”, ризото с манатарки, с прошуто, със спанак и рикота, с морски дарове и др. Няколко вида равиоли и ньоки допълват менюто на италианската кулинарна съкровищница.
Любителите на десертите също няма да останат разочаровани, защото майсторът готвач им е приготвил истинско тирамису, италианска фантазия от спанак, шам фъстък, маскарпоне, малини или ягоди, сладка пица – делиция – с нутела, плодове и пудра захар, и невероятно вкусен ябълков пай.
При поръчка на 3 пици, клиентите получават безплатно литър бира или безалкохолна напитка.
За да е сигурно високото качество на предлаганите в менюто продукти, Пламен Мичев залага освен на своя висок професионализъм и на висококачествената техника. За целта той е оборудвал пицарията с оригинална италианска, модерна фурна, гарантираща хрупкав и топящ се в устата блат на пиците.
Минути след откриването на обекта, заваляха и първите поръчки от клиенти, които Мичев изпълни с голямо удоволствие.
Вдъхновяваща история на Пламен Мичев и кариерата му започват като състезател на високо ниво по тенис на маса. Когато отива да се състезава в Италия, младежът се влюбва в италианската кухня и решава да й се посвети. Стъпка по стъпка той усвоява тънкостите на занаята от прочути италиански майстори, постепенно налага свой стил и се изкачва все по-високо на професионалната стълба. Когато със съпругата му научават, че ще стават родители, решават да се върнат в България, за да расте синът им в любимия град – Велико Търново. Именно тук, в духовната и историческа столица на България, един млад и перспективен човек решава да сбъдне своята мечта.
Екипът на „Болярски новини” желае на Пламен Мичев на добър час и да прослави България и Велико Търново на световното първенство в началото на следващата година!
Поръчки по домовете могат да се направят на тел. 0885 414 585