3-годишната Елица Кирова от Козаревец направи коледна картичка за президента Румен Радев

Община Лясковец организира дванадесети конкурс за коледна картичка

За дванадесета поредна година Община Лясковец избра да изпрати пожеланията си за весело посрещане на празниците и успешна Нова година с картички, изработени от децата. Конкурсът за най-красива Коледно-новогодишна честитка вече има дванадесетгодишна история и в него за всичките тези години са взели участие над 2700 картички. Всяка година децата от Община Лясковец изработват около 200 хартиени честитки, като през годините рекордът е бил през 2011 година 278 и през 2015 година 264 детски картички. Малчуганите от детските градини и децата от начален курс на училищата рисуват и апликират и се съревновават в тази дългогодишна надпревара.

И тази година в поредния конкурс се включиха деца от шестте общински детски градини „Пчелица”, „Радост”, „Славейче”, „Вълшебство”, „Сладкопойна чучулига” и „Детелина”, както и по-големите от НУ „Цани Гинчев” и СУ „Максим Райкович”. Отново близо 200 творения се събраха за надпреварата, като постъпилите в общинска администрация честитки бяха разгледани и оценени от експертна комисия, която определи за награждаване 30-те най-добри автори. Техните и всички останали честитки ще бъдат изпратени до президента, вицепрезидента, министър-председателя, председателя на народното събрание, министри, народни представители, кметове и председатели на общински съвети, директори на фирми, институции, организации и почетни и заслужили граждани. Посланието към всички тях е от името на кмета д-р Гецова и на председателя на общинския съвет Георги Петров.

По традиция организаторите събират най-добре представилите се автори, които биват награждавани от д-р Ивелина Гецова на специална церемония в Общината. Кметът и тази година поздрави и благодари на децата за тяхното старание, ентусиазъм и интерес към творчество. В залата на Община Лясковец на 30-те деца, които дойдоха заедно с родители и учители, бе оповестено при кого отива тяхната картичка. Всички те бяха удостоени с грамоти и получиха подаръци-лакомства от д-р Гецова и се снимаха с нея за спомен.

Сред първенците тази година е един от най-малките участници в конкурса – 3-годишната Елица Кирова от ДГ „Детелина” село Козаревец. Нейната честитка е предназначена за президента Румен Радев. Шестгодишната Мира Йорданова пък ще зарадва с картичката си вицепрезидента Илияна Йотова. Тя е възпитаник на лясковската ДГ „Радост”. Картичката на Ивона Есенкова от ДГ „Славейче” е също една от най-добрите. Нейното красиво творение ще пътува към председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Петгодишният Даниел Ангелов от ДГ „Пчелица” изпраща красива картичка до министър-председателя Бойко Борисов. Вицепремиерът Томислав Дончев ще получи коледното творение на Гергана Илиева от Драгижево, а Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов – тези на второкласника Никола Стамболийски и на шестгодишния Виктор Тодоров от Лясковец. Картичките на 15 деца тръгват към министри, три отиват при народни представители, честитки получават и председателят на Синдиката на българските учители проф. Янка Такева, областният управител проф. д-р Любомира Попова, началникът на РУО В. Търново инж. Розалия Личева и много други колеги и приятели на Община Лясковец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!