Ученичка от Свищов с награда от международен конкурс за детска рисунка

0

 

 

На 5 декември в Националния дворец на децата в София се състоя тържествената церемония по награждаването на победителите в международния конкурс за детска рисунка “С очите си видях бедата”. Той е традиционна превантивна инициатива на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” при Министерство на вътрешните работи, с партньорство на Министерство на образованието и науката, Националния дворец на децата и е под егидата на Секретариата на откритото частично споразумение за големите бедствия (EUR-OPA) към Съвета на Европа.

Рисунката на Ванеса Рахмиева, ученичка от СПГ “Алеко Константинов” беше отличена с втора награда в категория “Деца и ученици от специализирани паралелки, училища и школи по изобразително изкуство”. Талантливото момиче е участник от ШИИ “Палитра” към Читалище “Филип Станиславов”, село Ореш с ръководител Евгени Йонков.


През изминалата учебна година Ванеса е ученичка в ОУ “Христо Ботев”, село Ореш и с удоволствие посещава ШИИ “Палитра”. Под наставничеството на ръководителя на школата тя успява да развие своя талант в областта на изобразителното изкуство и да се подготви за конкурса. Творбата на Ванеса се съревновава с над 460 рисунки на деца от страната и чужбина, но жури в състав от представители на Националната художествена академия, Национален дворец на децата към МОН, Национално училище за изящни изкуства “Илия Петров” – София и на ГДПБЗН я класира на почетното второ място в заключителния етап на конкурса.
От СПГ “Алеко Константинов”, където учи момичето сега, успяха да направят възможно присъствието на момичето на тържествената церемония по награждаването, като по този начин станаха съпричастни към радостта от успеха й.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *