Кметът на Павликени инж. Емануил Манолов участва в Националната седмица на четенето

0

 

Легендата за хан Кубрат и приказка за годишните времена прочете пред децата от ДГ „Слънце“ в Павликени кметът на общината инж. Емануил Манолов. Той участва в инициативата Национална седмица на четенето, свързана с насърчаването на четенето при децата.

Детската градина ежегодно участва в маратона на четенето, а градоначалникът е неизменен гост на децата по покана на директорката Грета Георгиева.

След неговия разказ децата от групата „Пипи“ стигнаха до извода, че обединени в екип могат да постигнат много повече, каквато е поуката от легендата за хан Кубрат и синовете му. В групата „Червената шапчица“ пък опознаха сезоните, дните от седмицата и частите на денонощието, благодарение на текста на народната приказка „Вълшебните птици“. На тях кметът зададе и гатанки, които те веднага отгатнаха.

В Седмицата на четенето в ДГ „Слънце“ в следващите дни се включват и учениците от ОУ „Св. Климент Охридски“ и СУ „Бачо Киро“, както и родители на децата.

В ДГ „Слънце“ развиват и постоянната педагогическа практика „Утринна приказка“, която се провежда в първа група – всеки ден в 9:00 ч. родител чете приказка на децата и така по забавен начин започва техният ден в занималнята. „Насърчаваме откривателството на децата да може в колкото по-ранна възраст да се срещнат с книгите“, казва директорката Грета Георгиева. За пета поредна година тя организира инициативата за четене.

Инж. Емануил Манолов използва случая да покани децата на тържеството за запалване на коледните светлини на елхата в Павликени. То ще се състои на площад „Свобода“ на 12 декември от 16:30 ч.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *