Младежки център ще бъде изграден във Велико Търново по европейска програма

 

Младежки център ще бъде изграден по европейска програма във Велико Търново, ако проектът на кметството получи подкрепа от Исландия, Княжество Лихтенщайн и Кралство Норвегия чрез финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Минималният размер на финансовата помощ е 1,5 млн. евро, а максималният – 2 млн. По обявената процедура не се изисква собствен принос, а крайният срок за кандидатстване е 30 декември.
Предвижда се центърът да бъде разположен в сградата на бившия Пионерски дом на бул. „България”, където функционират Общинският детски комплекс, Областният информационен център и  няколко социални услуги, насочени към деца. Съгласно изискванията в центъра ще бъдат разкрити пет работни места, две от които за медиатори от малцинствени групи. В момента се прави проучване сред младите хора какви конкретни дейности да се развиват в новото пространство.
Предложението ще бъде подложено на гласуване на сесията на местния парламент на 19 декември. Вчера то беше подкрепено от членовете на Постоянната комисия по спорта, туризма, децата и младежта.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!