Младежки център ще бъде изграден във Велико Търново по европейска програма

0

 

Младежки център ще бъде изграден по европейска програма във Велико Търново, ако проектът на кметството получи подкрепа от Исландия, Княжество Лихтенщайн и Кралство Норвегия чрез финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Минималният размер на финансовата помощ е 1,5 млн. евро, а максималният – 2 млн. По обявената процедура не се изисква собствен принос, а крайният срок за кандидатстване е 30 декември.
Предвижда се центърът да бъде разположен в сградата на бившия Пионерски дом на бул. „България”, където функционират Общинският детски комплекс, Областният информационен център и  няколко социални услуги, насочени към деца. Съгласно изискванията в центъра ще бъдат разкрити пет работни места, две от които за медиатори от малцинствени групи. В момента се прави проучване сред младите хора какви конкретни дейности да се развиват в новото пространство.
Предложението ще бъде подложено на гласуване на сесията на местния парламент на 19 декември. Вчера то беше подкрепено от членовете на Постоянната комисия по спорта, туризма, децата и младежта.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *