Окръжен съд – Велико Търново, ще гледа делото за жена, убита от озверели кучета

Окръжен съд – Велико Търново ще гледа на 19 декември делото за смърт на жена в свищовското село Козловец, която почина след нахапвания от кучета. Подсъдими са Петър Г. К. (р. 1943г.) и Величка И. К. (р. 1948г.)

Миналата година Районен съд – Свищов, е признал подсъдимите Петър и Величка за виновни в това, че на 19.01.2017 г. в с. Козловец не положили достатъчно грижи за двете си кучета, едното от които питбул, и те нахапали до смърт 82-годишната Гина И.Б.  Нараняванията й причинили  остро протичащ хеморагичен шок, предизвикан от голяма кръвозагуба в резултат на разкъсване на дясна сънна артерия и вена. Били  нарушени в дълбочина и други кръвоносни съдове по главата, тялото и крайниците с липсващи меки тъкани, в следствие на което е последвала смъртта на възрастната жена.

Петър Г. К. е осъден на лишаване от свобода за срок от една година и глоба  в размер на 500 лв. Изтърпяването на наказанието е отложено за срок от три години (уловно). Величка И. К. е осъдена на лишаване от свобода за срок от една година и глоба в размер на 300 лева. Изтърпяването на наказанието е отложено за срок от три години (условно).

Делото в Окръжен съд –  Велико Търново е образувано на основание въззивна жалба на подсъдимите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!