Язовир „Йовковци“е пълен, проблем с водоснабдяването в областта няма

Днес, 12.12. 2019 г., в областна администрация Велико Търново се проведе работна среща между областния управител, кметове на общини – членове на Асоциацията по ВиК, във връзка с приключване на годината и предаването на изградените от водния оператор публични ВиК активи. По искане на областния управител проф. д-р Любомира Попова бе предоставена и информация за наличния полезен обем вода в язовир „Йовковци“, който е предназначен за питейно-битово водоснабдяване.

От предоставените данни стана ясно, че в язовира има достатъчно акумулиран воден обем за осигуряване нуждите на населението в областта.
Управителят на дружеството инж. Димитър Владов обясни, че в момента наличният завирен обем е 80 954 327 куб. м., а свободният обем е 11 224323 куб. м. С оглед на тези данни през следващите шест месеца, дори и да не се очакват значителни валежи, няма да има проблеми с водоснабдяването в областта. От ВиК „Йовковци“  подават ежедневни сведения за обема на язовира към МОСВ, седмични сведения към МРРБ и 10-дневен баланс към МОСВ.
По време на срещата бяха обсъдени и въпроси относно подробната инвестиционна програма на ВиК „Йовковци“, която трябва да бъде приета през следващата година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!