Есето на търновката Мирослава Драшкова пребори сто участници в Национален конкурс по гражданско образование

 

Мирослава Драшкова от 12 клас в ПГСАГ „Ангел Попов“ във Велико Търново, завоюва първо място в Националния конкурс по гражданско образование „Хората – еднакви и различни“, организиран от Министерството на образованието и науката и Националния дворец на децата.
Мирослава, която учи специалност „Интериорен дизайн“, оглави класирането във възрастова група 9-12 клас, като спечели сред сто участници. Есето й е на  тема: „Детето в света на възрастните“. За конкурса тя е мотивирана и консултирана от своя учител по „Свят и личност“ – Тодор Видиновски.

„Да си дете в 21 век не е лесно. Възрастните все са забързани, разтревожени, уморени, отегчени и вгледани в себе си. (…) … не подценявайте децата си – имайте време за тях, не само ги слушайте, но и чувайте думите им, разпознавайте радостта и тъгата им. Когато ги създавате, бъдете отговорни към тях, защото те искат да се гордеят с Вас така, както Вие искате да се гордеете с тях. Показвайте им уважение към своите родители, за да се научат и те да уважават Вас. Говорете им с любов за Вашите учители, за да обичат и те своите“, пише в есето си талантливата великотърновска ученичка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!