Над 36 000 лева от Коледния благотворителен бал на кмета Даниел Панов бяха набрани за изграждането на покрита сцена на Летния театър на Велико Търново

0

 

36 090 лева бяха набрани по време на Коледния благотворителен бал във Велико Търново, който по традиция кметът Даниел Панов даде в навечерието на Коледа. Рекорден брой гости уважиха събитието, организирано за 13-а поредна година от клубовете: „Лайънс Велико Търново“, „Лайънс Велико Търново – Арбанаси“, „Лайънс Велико Търново – Царевец“, „Ротари“ – Велико Търново, „Зонта“, „Св. Патриарх Евтимий“, фондация „Ген. Протогеров“ и от Камарата на строителите.

Изграждане на покрита сцена на Летния театър бе каузата на Коледния благотворителен бал – така, както и през миналата година, за да бъде осигурен пълният обем от средства за съоръжението. Набраните над 36 000 лева и постъпленията от 45 685 от миналогодишния бал са напълно достатъчни за изграждането, а процедурите ще бъдат обявени още в началото на новата година. Приблизителната стойност на строително-монтажните работи и на всички съоръжения е около 80 000 лева.

Даниел Панов и съпругата му Даниела лично посрещнаха всеки един от гостите на бала. В обръщението си към обществениците Панов изказа признателност към тях, че са се доказали като отговорни партньори и през годините досега са се отзовали на всяка кауза в името на Велико Търново и развитието му.

„Щастлив съм, че отново сме заедно. Именно това е успешната формула – заедно преобразяваме Историческата и духовна столица на България – Велико Търново, издигаме имиджа и авторитета на града и за него се говори с респект и гордост в страната и извън пределите й. Благодаря за всичко онова, с което подпомагате моята и на екипа ми работа, имаща за цел Велико Търново да бъде по-хубав, по-приветлив и по-добър за живеене град“, обърна се към гостите Даниел Панов.

Летният театър бе възстановен през 2013 година със средства от общинския бюджет и от дарители, след като 30 години бе в разруха. Изграждането на покрита сцена ще позволи много повече изпълнители да организират концерти и представления на открито, а това ще обогати културния календар и ще обогати туристическия сезон.

„В навечерието на най-светлите християнски празници ви пожелавам да прекарате това време с вашите близки и обичани хора, а семействата ви да бъдат благословени. Бъдете здрави и успешни, пазете и предавайте българските традиции и обичаи“, завърши Даниел Панов.

Самостоятелни дарения направиха фирмите „Ден и Нощ“ и „Чех“, евродепутатът Ева Майдел,клубовете „Ротари“, „Зонта“, Фондация „Генерал Протогеров“, „Лайънс“ клубовете.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *