Заседава Областният съвет за намаляване риска от бедствия

0

 

Областният управител проф. д-р Любомира Попова проведе днес заседание на Областния съвет за намаляване риска от бедствия /ОСНРБ/. Присъстваха ръководителите на държавни институции, които са част от Единната спасителна система и представители на общините в областта.
Новият Областен план за защита при бедствия е разработен за период от 5 години, съгласно разпоредбите на чл.9, ал.8, във връзка с чл.64а, ал.1 от Закона за защита при бедствия, приет през 2016г. Планът може да се преразглежда и актуализира по всяко време, като при необходимост може да бъде изменен, допълнен, отменен или заменен по съответния ред.
Областният план съдържа обща информация, статистически данни за цялата област и за всяка една от 10-те общини. В отделни раздели са обособени – Профил на риска, Превенция, Готовност, Реагиране, Възстановяване и подпомагане, мониторинг и оценка. В приложенията е описан броят и видът на техниката, екипите на всички териториални структури на централната администрация, имената на ръководителите, техните телефони, всички екипи по училища и детски градини, схемата за оповестяване на всички кметове на общини, зам. кметове на общини, секретари на общини, кметове на кметства и кметски наместници.
Областният план за защита при бедствия ще бъде изпратен за съгласуване на Министъра на вътрешните работи, след което ще бъде утвърден със заповед на Областния управител и публикуван на сайта на Областна администрация.
По време на заседанието бе приет и общинския план за защита при бедствия на Община Лясковец.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *