Изключителен интерес към кампанията на Интеракт клуб „Подари топлина!”

0

При изключителен интерес премина благотворителната кампания „Подари топлина!“, организирана от Интеракт клуб – Велико Търново. Стотици великотърновци се отзоваха на призива на най-младите членове на ротарианската организация и дариха дрехи за деца  до 18 г. от семейства в неравностойно положение от областта. Списъците на нуждаещите се бяха предоставени на младежката организация от отдел „Закрила на детето“.

Три дена, до днес включително, младите интерактори бяха на своя „пост”  в една от къщичките на Коледния базар в парк „Марно поле“, където беше пунктът за събиране на дрехите. Хората бяха много мили и отзивчиви, някои идваха с цели багажници, пълни с опаковани нови или употребявани, но запазени и здрави дрехи, казаха организаторите на кампанията. Заради многобройните запитвания и искания от хората кампанията да бъде удължена, те предвиждат да организират още една подобна инициатива около Великден.

„Интеракт” е програма на на най-голямата хуманитарна организация в света „Ротари Интернешънъл”. В  най-младата ротарианска структура членуват момичета и момчета на възраст между 12 и 18 години, работещи по множество доброволчески проекти. Основната цел на  великотърновските интерактори е да направят града и региона по-цветно, по-разнообразно и най-вече по-добро място за живеене.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *