Холандска фондация направи поредно дарение за болницата в Горна Оряховица

Четвърти поред ТИР с дарения от холандската фондация SMHP “Медицинска и социална подкрепа за Източна Европа” пристигна в началото на седмицата в МБАЛ “Свети Иван Рилски”в Горна Оряховица. Дарението е на стойност около 15 хиляди лева и съдържа 36 броя легла, матраци, дюшеци, 50 броя болнични шкафчета, апарати за кръвно налягане, инвалидна количка, проходилка, кашон с еднократни тръби за кислород, санитарно- хигиенни материали, както и посуда за хранене на пациентите.

Дарените мебелировка и консумативи вече са разпределени по всички отделения.

Припомняме, че през април т.г. организацията дари линейка и мобилен ехограф, а стойността на даренията в двата тира, изпратени преди това, надхвърля 86 945 лева, посочидиректорът на болницата д-р Иванов. Благодарение на благотворителите от Холандия, болницата се сдоби и с матраци, електрически колички за пациенти, монитори, болнични легла, електроножове, електрокардиографи, перфузионни и инфузионни помпи, подемници с батерии, подвижни шкафове, мобилни носилки и др.

Организацията от години подпомага социални и здравни заведения в държави от Източна Европа като Полша, Румъния, Молдова, Украйна и България. От пролетта на 2019 г., холандските благотворители трайно подпомагат и общинската болница в Горна Оряховица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!