Съдии и служители от Окръжен съд – В. Търново дариха средства за народни носии в детска градина

0

Малки коледари от ДГ „Евгения Кисимова“ внесоха празнично настроение в Окръжен съд – Велико Търново с изпълнение на коледарски ритуали и танци. Облечени в традиционни носии те наричаха за здраве и късмет през годината.За малчуганите бяха подготвени лакомства и подаръци.

През последния месец ръководството на детското заведение реализира благотворителни инициативи за набиране на средства за подновяване на народните носии на малчуганите, с които традиционно те пресъздават различни народни обичаи, свързани с Коледа, Лазаровден  и Гергьовден. Със скромна сума каузата бе подпомогната и от съдиите и служителите от Окръжен съд – Велико Търново. Средствата бяха предоставени на директорката на детското заведение г-жа Цена Иванова от председателя на съда Теодорина Димитрова.

„Изказвам истинско възхищение от това, че успявате да предадете на нашите деца традициите, съхранявани от векове от предците ни. За нас е изключително важно именно тези обичаи да се запазят във времето, затова желанието на всички съдии и съдебни служители от Окръжен съд – Велико Търново е да подкрепим вашата мисия, дарявайки скромна сума, с която да подновите народните носии на децата от Детска градина „Евгения Кисимова“, посочи съдия Димитрова.

Тържествената програма донесе много радост и настроение сред присъстващите  магистрати и съдебни служители.

 

 

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *