1400 кг. храни за нуждаещи се хора събраха младежите от Ротаракт – Велико Търново

1400 кг храни за нуждаещи се събраха младите хора от „Ротаракт клуб“ – Велико Търново. Десетки великотърновци се включиха в кампанията “Купи и дари”, организирана от доброволците, които проведоха инициативата съвместно с Ротари  клуб и Интеракт клуб в страта столица.

Акцията се проведе в големи супермаркети в областния град и в нея се включиха хора, които, пазарувайки за празниците, отделяха средства за хранителни и други продукти, които даряваха за каузата.

На 22 декември младежите приключиха със събирането на хранителни продукти и такива от първа необходимост и започнаха с даряването по адреси. За около четири часа младежите успяха да посетят домовете на получателите в града и в няколко населени места в региона. Храни и продукти получиха многодетни семейства с деца, възрастни хора и други.

От „Ротаркт клуб“  споделят, че всяка година кампанията се организира два пъти и се стараят да разширяват кръга от хора, на които да помогнат. За целта работят заедно с Общината и социалните институции, от които получават данни за нуждаещи се семейства.

Трудно е да се направи точна статистика, но по наша преценка над 800 души са дарили храни или перилни препарати. Някои от дарителите са случайни, но има и голяма част, които следят ежегодно събитието и се включват поне в единия ден, казват ротаракторите.

Ротаракт и Интеракт са младежки структури на най-голямата хуманитарна организация в света Ротари интернешънъл. Във Велико Търново младите хора са известни със своята несекваща инициативност и успешни кампании в полза на нуждаещи се хора. Преди няколко дена с изключителен успех приключи и инициативата на Интеракт „Подари топлина“, при която бяха събирани дрехи за деца от социално слаби семейства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!