1400 кг. храни за нуждаещи се хора събраха младежите от Ротаракт – Велико Търново

0

1400 кг храни за нуждаещи се събраха младите хора от „Ротаракт клуб“ – Велико Търново. Десетки великотърновци се включиха в кампанията “Купи и дари”, организирана от доброволците, които проведоха инициативата съвместно с Ротари  клуб и Интеракт клуб в страта столица.

Акцията се проведе в големи супермаркети в областния град и в нея се включиха хора, които, пазарувайки за празниците, отделяха средства за хранителни и други продукти, които даряваха за каузата.

На 22 декември младежите приключиха със събирането на хранителни продукти и такива от първа необходимост и започнаха с даряването по адреси. За около четири часа младежите успяха да посетят домовете на получателите в града и в няколко населени места в региона. Храни и продукти получиха многодетни семейства с деца, възрастни хора и други.

От „Ротаркт клуб“  споделят, че всяка година кампанията се организира два пъти и се стараят да разширяват кръга от хора, на които да помогнат. За целта работят заедно с Общината и социалните институции, от които получават данни за нуждаещи се семейства.

Трудно е да се направи точна статистика, но по наша преценка над 800 души са дарили храни или перилни препарати. Някои от дарителите са случайни, но има и голяма част, които следят ежегодно събитието и се включват поне в единия ден, казват ротаракторите.

Ротаракт и Интеракт са младежки структури на най-голямата хуманитарна организация в света Ротари интернешънъл. Във Велико Търново младите хора са известни със своята несекваща инициативност и успешни кампании в полза на нуждаещи се хора. Преди няколко дена с изключителен успех приключи и инициативата на Интеракт „Подари топлина“, при която бяха събирани дрехи за деца от социално слаби семейства.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *