Разправия за дълги светлини на кола доведе до масов бой и потрошена къща, двама стигнаха до болница

Досъдебно производство за причинена средна телесна повреда е образувано в Районното полицейско управление в Павликени.

На 25.12.2019г. вечерта е получен сигнал за възникнало сбиване в село Батак. Същия ден по-рано 42-годишен мъж направил забележка на свой съселянин  на 19 години да не управлява колата си на дълги светлини. Между мъжете възникнало кратко спречкване. Вечерта бащата на младия мъж отишъл заедно с друг жител от с. Батак да се разправят с направилия забележката. Възникнало сбиване, в което се включили бащата 42-годишния мъж, синът и племеникът на 34-годишния мъж, и други неустановени лица. Нанесени са материални щети по къщата – счупени са двойни стъклопакети и стъкла на метално остъкление, скъсани са два комарника, начупени са цигли от ограда.

Освидетелстването на 42-годишният мъж във ФСМП Павликени установява охлузвания и разкъсно-контузни рани. Бащата на младежа и 34-годишният мъж са транпортирани до МОБАЛ Велико Търново. 50-годишният мъж е настанен в болницата с данни за счупена лява ръка, а вторият мъж е освободен за домашно лечение.

Заведените две досъдебни производства са за престъпления съответно по чл. 216, ал.1 от НК за противозаконно увреждане, и по чл. 129, ал.1 от НК за нанесена средна телесна повреда.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!