И жена скочи за кръста в ледените води на река Росица. Жив петел получи Тихомир Савов, който извади разпятието

31-годишният Тихомир Савов спаси за втора поредна година кръста от ледените води на река Росица край Сухиндол. На моста в село Красно градище и тази година се събраха над сто жители и гости на винарската община. Сред смелчаците, които скочиха за кръста тази година имаше и жена. Таня Катева от Бяла черква не се поколеба да влезе в ледените води с мъжете. Тя разказа, че много пъти е скачала за разпятието в Русия, а в Красно градище днес й беше за пръв път.

Смелчаците бяха посрещнати от кмета на община Сухиндол инж. Пламен Чернев. Той подари богоявленска релефна икона на Тихомир Савов, който беше поздравен и от кметския наместник на Красно градище Татяна Василева.

По традиция спасителят на кръста получи жив петел от председателя на НЧ „Пробуда“ Йорданка Бакалова, а отец Никола отслужи празничен богослов и поръси всички за здраве.

„Нека поздравим Тихомир Савов, който хвана кръста за пореден път. Да му пожелаем здраве и успех във всички начинания. Искам да припомня, че днес честваме и 172 години от рождението на големия български поет и революционер Христо Ботев“, каза инж. Пламен Чернев.

Празникът продължи с традиционното дунавско хоро, на което се хвана и кметът на Сухиндол. Под звуците на народната ни музика танцуваха и учениците от СУ „Св. Климент Охридски“.

Празника уважиха още председателят на местния парламент Борислав Вълев, секретарят на Общината Маринела Пазвантова, както и кметски наместници от населените места.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!