300 лъжици от цял свят подреди в изложба телевизионерът Мирослав Дечев

 

Любопитна изложба от …сувенирни лъжички представя в болярския град телевизионерът Мирослав Дечев. Експозицията може да се види във фоайето на Регионалната библиотека и сдържа около 300 лъжици, събирани от почти цял свят с изключение на континента Антарктида. В продължение на осем години известният телевизионен журналист е събирал експонатите от бившия СССР, Израел, Монголия, Малта, Китай, Обединените арабски емирства, Йордания, Тунис, Мароко, Египет и от почти цяла Европа.

Някой от тях той лично е купувал при посещението си в екзотичните държави, а други са му подарък от семейството и приятелите му. Любопитното е, че много от лъжиците са украсени със специфичните за всяка отделна държава символи и знаци, а в многобройната колекция има метални, дървени и порцеланови прибори.

В изложбата те са подредени в няколко секции по континенти, като има и специална – от България. Любопитната колекция ще остане на разположение на библиотеката две седмици. Тя е посветена на дългогодишния директор на институцията Иван Александров, който в момента е зам.-директор там.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!