Акция „Рано рани“ на ВТУ продължава с успех и през 2020 година

 

Над 300 кандидат-студенти от страната вече са си запазили място по избрана специалност във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ чрез кампанията „Рано рани“.

Тази година кампанията дава възможност за запазване на място във ВТУ и за специалности в платената форма на обучение, за които няма утвърдена държавна поръчка по тях, поясни заместник-ректорът доц. Димитър Симеонов. По думите му всички онези, които имат избор и осъзнато желание към една специалност, запазват места и после се записват по нея.

Повече от 70 са специалностите, в които кандидат-студентите могат да си запазят място, а запазванията и записванията ще продължат до усвояване на отпуснатите с решение на Академическия съвет места.

Мястото на кандидата ще се пази до 30 юни 2020 г. Ако след това кандидатът не се запише, мястото му се обявява за свободно, но внесената такса от 50 лева не се възстановява.

Александър Данов от град Тетевен се записа днес по акция „Рано рани“ във ВТУ. Той запази своето място по специалност „Начална училищна педагогика и английски език“.

Снимка: пресцентър ВТУ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!