Силен интерес към приемната на председателя на Горнооряховския Общински съвет Димитър Николов

0

 

При засилен интерес от страна на гражданите премина приемната на председателя на Общинския съвет в Горна Оряховица Димитър Николов. Хората поставиха проблеми от инфраструктурен характер, трудова заетост, младежка проблематика и мн. др.
Даниел Георгиев, който е администратор в частен медицински център, постави темата за професионалното образование в областта на естетичните процедури. Анализът му показал, че пазарът на труда се нуждае от такива кадри. Той лансира и друга своя идея – в Горна Оряховица да бъде създадена структура, която да подкрепя, както двойки с репродуктивни проблеми, така и такива, които решават жената да прекъсне бременността поради липса на средства за отглеждането на бебето.
В Горна Оряховица се работи активно по създаването на първия в областта кабинет по репродуктивно здраве, стана ясно по време на приемната. Идеята е на председателя на Общинския съвет Димитър Николов и среща безрезервните разбиране и подкрепа от кмета инж. Добромир Добрев.
Визията на „отГОворните“ за това как животът в Железничарския град  може да стане по-привлекателен за младите хора сподели и представителят на инициативната група Даниел Божанков. Той потърси съдействие за една от идеите на неформалната организация – в града да бъде проведена ученическа борса „Образователна панорама“, която да запознае кандидат-гимназистите и техните родители с възможностите, давани от гимназиите в общината и с адекватността на предлаганите специалности с пазара на труда. Божанков лансира и друго предложение на „отГОворните“ – за създаването на арт галерия на открито. Според групата най-подходящото място за галерията е паркът в кв. „Пролет“.

Винаги съм вярвал в младите хора. Те са необременени, креативни, могат да ни дадат още един поглед към действителността. Вярвам и в друго – че идеите трябва да идват от тях, не да им ги спускаме отгоре. Това е един от начините да не позволим енергията, която носят, да бъде разпилявана“, сподели Димитър Николов, и пое ангажимент комуникацията между Общинския съвет и младите хора в Горна Оряховица да стане по-активна.  Първата крачка към това ще бъдат регулярни срещи между младежи и младежки организации, от една страна, и представители на местната власт, от друга.
Официална приемна за горнооряховчани председателят на Общинския съвет ще провежда всеки втори четвъртък от месеца. Николов обаче може да бъде търсен в стая 114 в Община Горна Оряховица и извън посочения ден

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *