Глутница кучета нападнаха създателя на TarnovoRuns Калин Василев, историята  взриви социалните медии

0

Глутница от 12 бездомни кучета са нападнали създателя на организацията за здравословен живот TarnovoRuns д-р Калин Василев, по прякор Калинба, който сам сподели за инцидента в социалните мрежи. По думите му случката се е разиграла около автобусна спирка „Трапезица“по пътя за Арбанаси.

Това е трети подобен случай с него за последните две години и само „огромния късмет“ е спасил мъжа, споделя самият той:

„Отивам за да огледам река Янтра, понеже в неделя ще правим почистване и ще свършим нещо добро, и се прибирам с колелото нормално по пътя. ВИДЯХ ГИ от 150 м. и си казах: ще сляза от колелото, ще мина кротко, няма да бия на очи. Като наближих на 35 метра едното ме видя и започна да лае. Спуснаха се всички кучета в окръг от 50 м. Имаше около 12. Нито съм викал, нито съм махал, нито съм крещял. Те се спуснаха към мен. Отпред застанаха 5-6 и отзад още толкова. ЗАПОЧНАХ ДА КРЕЩЯ И ДА СЕ ОТБРАНЯВАМ ЗА ЖИВОТА СИ. Въртях се в кръг и крещях, а те ме обкръжиха и лаеха. Включиха се всички инстинкти. Направо не знаеш какво да правиш. Нищо не помага“, гласи емоционалният пост на Калин Василев, който е имал късмет, защото на виковете му се е отзовал непознат, и му е помогнал. Мъжът е разкарал кучетата с „огромен кол“.

„Искам решения“, коментира по този повод Калинба. И уточнява:

„Какво мога легално аз да направя в такава ситуация ако господина го нямаше? Имам ли право на мачете в раницата, имам ли право на пистолет ако съм нападнат? Ако човек ме нападне, имам право да се защитя? Ако куче ме нападне и съм сам, какво мога да направя легално? Има пускани сигнали 3 пъти за тази глутница. Кучетата са маркирани и пак се събират. Човекът от махалата каза, цитирам : „Момче, ние сме заложници на тази глутница от 2 години. Преди време захапаха една жена. Ние хора ли сме или заложници“, пише още в емоционалния си пост потърпевшият.

Калин Василев е доктор по генетика. Наричан е „гурото на здравословния живот“. Създател е на най-голямата група за масов спорт в старата столица. Учил е в ПМГ , след което заминава за Америка по програма за културен обмен. Има бакалавърска степен по биология и химия от „Гетисбърг колидж“ в Пенсилвания.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *