Джуниър Бенд „взривиха” телевизонния ефир, срещнаха се с идолите си от Lucky Chops

М. Милчева

Музикантите от Джуниър бенд – духовия оркестър на училище „Емилиян Станев” във Велико Търново, предизвикаха истински фурор в предаването на „На кафе” по Нова телевизия. Те впечатлиха силно както водещата Гала, така и гостуващата певица и актриса Милица Гладнишка, която ги определи като феноменални. Журналистката Кристина Патрашкова пък заяви, че за пръв вижда подобно нещо и е очарована от младежите.

За мен всички деца са специални и много ценни, те са индивидуални характери, но успяват да се стиковат и да работят заедно, обясни ръководителят на бенда маестро Йордан Цветанов. Той разказа любопитна случка от гостуването на групата в Италия през лятото на миналата година. За да свирят по улиците, трябвало специално разрешение, а търновците нямали такова. Въпреки всичко, те решили да изнесат импровизиран концерт. Разбира се, веднага пристигнали карабинерите. Очаквах да ни забранят да свирим, а те започнаха да танцуват, разказа маестро Цветанов. После безпроблемно търновските таланти обикаляли по централната улица и обирали овациите на жителите и туристите с брилянтите си изпълнения.

Цветанов разказа и за дисциплината, която цари в оркестъра и как се развива чувството за взаимопомощ сред музикантите, независимо на каква възраст са.

В ефира на Нова телевизия беше излъчена и паметна среща на младите музиканти с идолите им от американската група Lucky Chops, чийто стил на свирене и поведение на сцената много харесват.

Срещали сме много банди, които свирят, но за пръв виждаме толкова млада, многобройна и талантлива група, казаха музикантите, които определиха търновския бенд като световен феномен. Те пожелаха на децата и младежите да продължават да свирят все така вдъхновено и да покоряват сцените и занапред.

Талантите от Джуниър Бенд изпълниха и голямата си мечта да свирят заедно със своите идоли по време на турнето им в София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!