Десетки млади лидери се обучават в Горнооряховската политическа академия „Атанас Буров“

 

 

Как се става лидер, как се изгражда устойчив публичен образ, как се управляват конфликтни ситуации и се водят преговори, какво е стратегически анализ и как се провеждат предизборни кампании. По тези и още много други актуални теми млади лидери от цялата страна получават знания, опит и компетенции вече пет години в Политическа академия „Атанас Буров“ – гр. Горна Оряховица.

В момента върви четвъртият випуск на Академията, в който са ангажирани 22-ма участника от София, Варна, Пловдив, Плевен, Добрич, Велико Търново, Свищов, Сливен и Стара Загора. За удобство обучението им се провежда близо до географския център на страната – град Дряново, с оглед по-лесния достъп на участници и преподаватели. За  академичната 2019-2020 година програмата включва пет тридневни модула, разпределени във времето от месец ноември до месец април.

 

Политическа академия „Атанас Буров“ е основана в град Горна Оряховица през 2015-та от активисти на партии от демократичната общност.  Тя е родена от разбирането, че за устойчиво политическо влияние са необходими определени знания и умения. За целта, Академията разработва и провежда годишни програми на обучение в различни сфери на знания, умения и компетентности. Обучението се провежда на принципа на тридневни модули с откъсване от обичайната среда.

Лекторите и обучителите на политическа академия „Атанас Буров“ са едни от най-изявените политици и политолози в страната като проф. Евгений Дайнов, проф. Екатерина Михайлова, проф. Вили Лиликов, доц. Веселин Методиев, Радан Кънев, Иван Бедров, Владимир Йончев, Златко Теохаров, ген Атанас Атанасов, Борис Гюров, Иван Кирилов Иванов, Константин Павлов-Комитата. Кръгът от обучители ще продължава да се разширява, тъй като в подготовката на всеки модул Програмният съвет в състав – Людмила Илиева, Йордан Байчев и Евгений Дайнов подбира най-добрите за конкретно поставените цели на обучението.

От тази година семинарите се провеждат с подкрепата на евродепутатът г-н Радан Кънев и Групата на ЕНП в Европейския парламент.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!