Ученици от 7 до 18 години ще мерят сили в конкурс за творчество, посветен на Велико Търново

  Регионалното управление на образованието и Регионалната библиотека „П. Р. Славейков” във Велико Търново обявиха конкурс за за детско-юношеско творчество „Моят роден град”. Темата е тема „Велико Търново – културна и духовна столица на България“, а участниците ще творят в областите литература и изобразително изкуство.

В конкурса могат да участват всички ученици (индивидуално и колективно) на възраст от 7 до 18 г. от всички учебни заведения на област Велико Търново, разпределени в три възрастови групи: 7–10 години; 11–14 години; 15–18 години.

10 март 2020 г.  e е крайният срок, в който участниците могат да представят по две поетични творби, за проза – една творба до три стандартни страници; за рисунка – една живописна или графична творба без паспарту и рамка.

Творбите за конкурса да съдържат: трите имена на автора; адрес, възраст (навършени години); име и адрес на учебното заведение; телефон и e-mail.

Творбите се приемат на адрес:

5000 Велико Търново
РБ „П. Р. Славейков”
ул. Симеон Велики № 7
За конкурса „Моят роден град”
или на e-mail: prs@libraryvt.com.

Телефон за справки: 062/641 856 и 062/627 901.

На 12 и 13 март 2020 г. журито ще извърши класация. Номинациите ще бъдат обявени на 19 март 2020 г. в Централната сграда на библиотеката (ул. Ив. Ботева № 2). Отличените творби ще се публикуват на сайта на библиотеката: www.libraryvt.com и включени в празнични изложби, през годината.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!