Над 300 ученици, студенти и курсанти  се включиха в конкурс на НВУ с повече от 600 фотографии

0

Днес в Регионална библиотека „П.Р. Славейков” във Велико Търново бяха наградени първенците в конкурса „България – най-красивата страна в света”, организиран от Националния военен университет.

Над 300 ученици, студенти и курсанти от цялата страна участваха в надпреварата с повече от 600 снимки на зебележителности, красиви пейзажи, лица и др.  Сред участниците имаше представители на училища в Кърджали, Гоце Делчев, Стамболийски, Петрич и др.

Това е пето поредно издание на конкурса, като всяка година темата е различна.

„България е най-хубавата страна и вие във вашите снимки сте уловили различни моменти, които потвърждават това”, каза в приветствието си  началникът на НВУ полк. Иван Маламов, който откри изложбата и връчи грамоти и награди на призьорите. От името на Студентския съвет при Великотърновския университет те получиха като награди книги.

Първокласникът Димитър Иванов от Свищов е най-малкият участник в конкурса. Той е ученик в СУ „Николай Катранов”. Кадърът му е запечатал разходка на неговите съученици до читалището „Еленка и Кирил Д. Аврамови”.

40 от фотографиите са показани във  фоайето на Регионалната библиотека.

Всички участници и гости бяха поздравени с музикални изпълнения на малки цигулари от школата при Младежки дом – Велико Търново.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *