586 произшествия са ликвидирали през 2019 г. свищовските пожарникари

 

С малко над 69% се е увеличил броят на постъпилите сигнали за инциденти в Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Свищов за миналата година. Общият им брой за 2019 г. е 362, като за предходната 2018 г. са били значително по-малко – 215.

Според началника на РСПБЗН – гр. Свищов инж. Светлин Михайлов, за да се направи реален анализ на оперативната обстановка на територията на общината трябва да се отчетат и произшествията, ликвидирани от „Кризисен център” – село Овча Могила и „ВПС – Свилоза”. През изтеклата година служителите в центъра излизали 55 пъти с пожарния автомобил и 22 пъти с линейката. „ВПС Свилоза” са участвали в гасенето на 1 пожар на територията на „Свилоцел” и 168 пъти са дежурили при извършване на огневи работи. Ако се сумират всички излизания с пожарните автомобили, броят на ликвидираните произшествия на територията на общината е 586.

Инж. Михайлов уточни, че пожарите с материални загуби са 38, а тези без – 233. Данни за загинали граждани и служители няма.
Припомняме, че 2019 година бе изключително динамична за служителите на Районната пожарна служба в Свищов. В региона на два пъти бе обявявано бедствено положение и бяха регистрирани пет по-сериозни инцидента, от които четири пожара и едно наводнение – в селата Морава, Деляновци и Драгомирово, в следствие на обилните валежи през май.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!