нд. февр. 23rd, 2020

Първи ученически конкурс „Отношения на световете“ организира СУ „Вела Благоева“

 

Първи филосовско-исторически конкурс на тема „Отношения на световете“ организира СУ „Вела Благоева“ във Велико Търново. Целта е учениците да изразят мисли и позиции по различните исторически, човешки,  житейски и философски проблеми, да развият своето мислене, да познаят себе си и историята, и да изразят активна гражданска позиция.

Конкурсът е в две направления: Философия и История. Участниците ще бъдат разделени на три възрастови групи, които ще разсъждават по отделни теми.

Оценките на участниците от Трета възрастова група в раздел Философия могат да бъдат използвани при кандидатстване в специалностите на Философски факултет към  ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ (философия, психология, политология, национална сигурност) вместо оценката от ДЗИ, като при балообразуването се взема по-високата. Предложените есета ще бъдат оценявани от компетентни комисии с участието на университетски преподаватели и учители. Проверката е анонимна, като след оценяване се разкрива информацията за авторите.

Разработките ще се приемат  на e-mail: konkurs.su.vb.vt@gmail.com под формата на прикачен файл в срок до 30.04.2020 година, а резултатите ще бъдат обявени до 10.05.2020 година.
Във всяка секция се присъждат първа, втора и трета награда. По преценка на комисията, може да бъде присъдена и една поощрителна награда.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *