Белгиец първи се записа за 43-я Международен летен семинар по български език и култура във ВТУ

0

 

Белгиец от Льовен е първият записал се участник в 43. Международен летен семинар по български език и култура, който се провежда ежегодно във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.
Ив Вапетеген е на 38 години, юрист по професия. Той подаде документите си за новото издание на семинара, което ще се проведе от 13 юли до 2 август 2020 г. във Велико Търново.

И тази година програмата на семинара включва практически обучения по български език и десет специализирани семинара, съобразени с интересите на участниците: съвременен български език; българската литература и изобразителното изкуство; съвременно българско кино; съвременна българска литература; български фолклор; история и култура на България; българска етнография; култура и изкуство на България; съвременно кино – уъркшоп; туризъм, многоезичие и превод.

В рамките на две седмици, участниците ще изучават български песни и народни танци. По традиция са предвидени и две екскурзии, които ще запознаят гостите с красотата на българските градове. Последните дни от семинара участниците ще бъдат на българското Черноморие в курортен комплекс Албена.

Програма на семинара: www.bit.ly/2RnAS8s

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *