Сухиндолски двойки се врекоха отново във вечна любов след 50 години

0

 

Церемония за преподписване на брачните свидетелства се проведе за пръв път в Сухиндол. Двойките, празнуващи своите златни сватби, се врекоха отново във вечна любов 50 години след  своето заветно „да“.

Церемонията се проведе в Ритуалната зала, а двойките преминаха по пътека от рози и запалени свещи. Те чуха Сватбения марш на Менделсон от грамофон, а плоча на великия Емил Димитров ги върна 50 години назад във времето.

Ритуалът за преподписване на брачните свидетелства беше извършен от инж. Пламен Чернев. Той подари на всяка от двойките специални кристални вази с гравираните имена на семействата. За дамите имаше и красиви букети, досущ като тези отпреди пет десетилетия.

„Надявам се много хора, които работят тук в нашата община, в нашата държава, да последват вашия пример за родолюбие, патриотизъм, за достойни изживени мигове в нашия град, в нашата община. Да пожелая на всички вас и на вашите семейства още веднъж здраве, щастие и късмет“, обърна се към двойките инж. Пламен Чернев.

Спазена беше и традицията брачния съюз да бъде подсладен с питка и мед. Всички семейства се снимаха за спомен пред читалището в града.

Пет са двойките, които са сключили граждански брак през 1969-та година и днес са живи и здрави за да отпразнуват своя юбилей. Подобна церемония ще бъде извършена и в края на годината, когато Сухиндол ще отбележи 50 години от обявяването си за град. Тогава своите златни сватби ще отпразнуват семействата, положили своите подписи през 1970-та година.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *