Купа „Етър“ донесе много детски усмивки

0

 

В неделя във Велико Търново се проведоха вътрешни първенства за деца до 8 и 12 години за купа Етър. Те играха в 5 кръга на ускорена контрола 10 мин + 5 секунди.
В групата за деца до 1 клас едноличен победител в генералното класиране стана Виктор Стоядинов с 5 точки. Купата при момичетата в тази категория спечели Мария Инджова. В турнира до 12 години едноличен победител с 5 точки е Петко Петков. При момичетата първото място разделиха Дария Генчева и Диляна Пенчева, като притежателката на купата бе определена в допълнителен блиц мач.

Класиране момчета до 7 години:
1. Виктор Стоядинов
2. Самуил Илич
3. Йоан Недялков

Момчета до 8 години
1. Мартин Пинев
2. Максим Димитров
3. Йоан Сергеев

Момичета до 8 години:
1. Мария Инджова
2. Карина Цонева
3. Евелин Анастасова

Най-малки участници бяха Златко Златев и Теодора Атанасова.

Момчета до 9 години:
1. Пресиян Адемов
2. Велислав Величков
3. Алек Адемов

Момчета до 10 години:
1. Милен Цанов
2. Пламен Цанков
3. Йоан Цветков

Момчета до 12 години:
1. Петко Петков
2. Калоян Семерджиев
3. Божидар Владев

Момичета до 12 години:
1. Диляна Пенчева
2. Дария Генчева
3. Ива Шандрова

Междувременно етърци се представиха и отлично на открития турнир по класически шах в Лясковец. Те спечелиха общо 4 медала. Стилиан Ангелов грабна купата до 14 години, златен медал и парична награда. Той е и най-добрият състезател на турнира в рейтингова група до 2000 Ело като постигна 4,5 точки от 6 кръга. Неговият брат близнак Кристиан е на второ място с 3,5 точки. Веселин Чамурков спечели бронзовия медал при 12-годишните момчета с 3 точки. Стефани Бижева също взе бронз при момичетата до 12 години с 2,5 точки. Слав Чамурков и Николай Димитров завършиха с по 2 точки, но можеха и повече. В турнира участваха 82 състезатели от страната, сред които доста млади надежди.


Най-добре от възрастните играчи от клуба се представи ветеранът Иван Илийков, който стана първи в тази категория с 4,5 точки. Добре играха и Никола Лалев и Янаки Лазаров.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *