февруари 23, 2024

Член на Лекарския съюз на Обединеното Кралство и  на Лекарската камара на Великобритания ръководи лапароскопски екип в МБАЛ Г. Оряховица

0

 

От края на миналата година част от състава на Хирургично отделение, е д-р Пламен Маринов, който има респектиращ опит като хирург и е участвал в над 400 лапароскопски операции в България и във Великобритания.

Д-р Пламен Маринов е роден в село Белцов, Русенско. През 1987 г. завършва Висшия медицински институт в Плевен, след което специализира във ВМА „Обща хирургия“ в клиниката на проф. Василев и „Гръдна и сърдечна хирургия“ при проф. Йовчо Топалов. Три години работи като военен лекар на летище „Щръклево“, от 1994 до 1996 г. работи като хирург във Военна болница- Русе.

От 1996 до 2019 г. е началник на Хирургично отделение в МБАЛ „Юлия Вревская“ в Бяла.

През 2005 г. д-р Маринов изкарва курс по лапароскопска хирургия при проф. Красимир Василев във ВМА, а в последствие – няколко курса при проф. Тошко Тодоров. Първата си лапароскопска операция извършва в болницата в Бяла, където е участвал в над 100 интервенции. На този етап в горнооряховската болница ще се извършват лапароскопски холецистектомии и апедниктомии.

През 2017 г. е с приз на Районната колегия на БЛС – Русе за „Лекар на годината“.

Д-р Маринов има солиден опит като хирург и зад граница, тъй като няколко години е оперирал в шест болници във Великобритания, четири от които университетски. Работил е като хирург на висока позиция в болниците в Нюкясъл, в Брайтън, в Глен Кловит- Северен Уелс. Само в болницата в Нюкясъл има над 250 участия в лапароскопски операции.

Член е на Лекарския съюз на Обединеното Кралство / General Medical Counsil / и  на Лекарската камара на Великобритания.

Д-р Маринов преглежда и консултира пациенти всеки вторник и четвъртък от 14 до 18 часа в болницата.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *