Ден без пластмаса в ОУ „П. Р. Славейков“

0

 

Денят без пластмаса в училището ще се проведе на 31 януари. Възпитаниците на ОУ „П. Р. Славейков“ няма да използват пластмасови предмети в училище. По време на учебните занятия те ще пишат с моливи и ще пият вода от стъклени бутилки, а раниците ще бъдат заменни с еко торбички. Основен партньор на училищната инициатива е „Екстрапак“. От компанията ще предоставят хартиени опаковки за закуските на децата, торбички, кошове за разделно събиране на отпадъците и др. еко материали.

Денят без пластмаса в ОУ „П. Р. Славейков“ ще започне в 10,30 часа във физкултурния салон на училището с презентация за вредата от употребата на пластмаса на Петя Георгиева, която е представител на „Екстрапак“. След това ще има уършоп, по време на който учениците ще изработят различни експонати от отпадъчна пластмаса. Предвидени са и редица други инициативи.

Този екологичен ден ще се провежда във всеки последен петък на месеца. С този проект ОУ ,,П. Р. Славейков“ има амбицията да се превърне в първото училище без пластмаса в област Велико Търново. Тяхната цел е да намалят използването на пластмаса, защото тя вреди не само на нас, но и на природата. В училището отпадъците вече ще се събират разделно, а след това ще се предоставят за рециклиране.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *