Баба Дона от Бяла река навърши 100 години

0

 

Дона Георгиева от сухиндолското село Бяла река днес навърши 100 години. В селото беше организирано специално тържество в нейна чест. Тя духна свещите на тортата в добро здраве и бодър дух, като сподели, че рецептата за дълголетие е трудът.

„Копаехме, жънахме. Пръчки облагородявахме. Като започнах да работя нищо не знаех, но се научих, всичкото съм работила. Имаше много лозя, много пръчки съм облагородявала. Грозде имаше, вино имаше, ракия имаше. Живяхме много добре след 9-ти септември, като влязохме в ТКЗС-то. Къщи направихме, всичко. На 22 години се ожених и дойдох в Бяла река.  Пет деца сме на майка и на баща. Четири сестри и един брат. Много добре ни гледаха и затова съм жива“, сподели баба Дона Георгиева.

Възрастната жена разказа, че като малка е преболедувала от туберкулоза, съдбата обаче й отредила да изживее цял век.

Освен торта, кметът на Сухиндол връчи на столетницата специален поздравителен адрес.  В него инж. Пламен Чернев подчертава, че всички жители на общината черпят от опита и жизнения път на днешната рожденичка.

„От мое име и от името на цялото общинско ръководство искаме да Ви поздравим по случай 100-годишнината. Желаем само здраве в бъдеще и хубави моменти за цялото семейство“, каза в поздравлението си към рожденичката инж. Пламен Чернев.

Специален поздрав към баба Дона отправиха децата от Певческа група „Шарена китка“ към НЧ „Самосъзнание- 1908“. Те изпълниха богат репертоар от народни песни, с които зарадваха възрастната жителка на селото.

Празненството се проведе в Пенсионерския клуб, а за да уважат рожденичката на тържеството присъстваха още председателят на Общинския съвет в Сухиндол Борислав Вълев и секретарят на Общината Маринела Пазвантова.

 

 

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *