Легендарният „червен дявол“ Пол Скоулс идва за три дена във Велико Търново!

0

М. Милчева

Легендата на световния футбол  и звезда от „Манчестър Юнайтед” Пол Скоулс, който определят като най-добрия халф в света, пристига за три дена във Велико Търново. Това съобщи Емил Йорданов, председател на фен клуб „Манчестър Юнайтед – България“.

Визитата на Пол Скоулс започва на 28 март. По принцип той никога не прави посещения и срещи за повече от един ден, но благодарение на отношението към българския фен клуб, който тази година става на десет години, футболистът е поел ангажимент за тридневна визита.

На 29 март в неделя на футболния терен „Трифон Иванов” ще има турнир между школите от цяла България, като до момента заявка за участие са потвърдили девет от тях. Пол Скоулс пристига с трима човека от екипа си и идеята е, че ако харесат някое дете от школите, може да го поканят да тренира в неговата школа и да го препоръчат да тренира в школата на „Манчестър Юнайтед“. Легендата лично ще награди всеки от малките футболисти  и това е огромен шанс те да се докоснат до звезда от такава величина. Същия ден в Двореца на културата и спорта „Васил Левски” ще е срещата на футболиста с фенове и приятели на футбола от цяла България. Залата ще отвори в 14,30 часа, а самата среща е от 16 часа. Концерт от артисти, членуващи във фен клуба на „Манчестър Юнайтед“, ще подгряват публиката преди началотона срещата, детска група „Пеещи камбанки” ще го посрещнат с химна на отбора, като ще го изпеят на четири гласа.

Поканили сме на срещата да присъства и Димитър Бербатов и искрено се надявам той да уважи събитието, каза Емил Йорданов.

Едно от най-важните неща е, че всеки от присъстващите в залата ще има възможност да се снима и да получи автограф от Пол Скоулс и това е голямо постижение за нас като организатори, защото той е известен като човек, който не обича камери и фотоапарати и избягва всякакви публични изяви, посочи Емо Йорданов. Това е бил и  най-трудният момент от преговорите за посещението. Любителите на футбола ще имат възможност да задават въпроси  на Скоулс и срещата ще премине под формата на непринуден и откровен разговор с него.

Билетите за събитието вече са в продажба.

През последните години във Велико Търново не е гостувала световна спортна звезда от такъв мащаб и е голяма чест не само за почитателите на „Манчестър Юнайтед”, а за всички приятели на футбола да го посрещнем, каза Емо Йорданов.

С хляб и сол, и изпълнения на гайди ще бъде посрещнат футболистът и на стадион „Ивайло”, и в ДКС, за да му покажем нашето гостоприемство, допълни Йорданов. Той призна, че близо две години са продължили опитите му да установи контакт с мениджъра на Скоулс – Дарън Уеб, но е удрял на камък. Един ден обаче късметът му се усмихнал и в хотел „Футбол” Емо Йорданов успял да стигне до него и след дълга комуникация договорили посещението във Велико Търново. Хонорарът за визитата на Скоулс е огромен, но се надявам да успеем да се справим, призна Йорданов.

Във Велико Търново Пол Скоулс ще се срещне с кмета на Велико Търново Даниел Панов, а вечерта специално за него ще бъде излъчен спектакъла „Звук и светлина”.

Идването на легендата на “червените дяволи” Пол Скоулс е поредната визита у нас по инициатива на диджей Емо. През 2017 г. гостува  ветеранът  Артър Албистън, следващата есен беше организирана визитата на Лий Мартин. На 11 октомври м. г. 13 ветерани на „Манчестър Юнайтед” дойдоха във Велико Търново и сътвориха незабравимо шоу в  мач срещу шампионския „Етър”на стадион “Ивайло”.

Легендата Пол Скоулс е през цялата си кариера  е играл само за един клуб, посочи Емо Йорданов. Той има записани над 600 мача с червената фланелка. От 14-годишен е в академията на „Манчестър Юнайтед“, а през 1993 г., едва 19-годишен, подписва професионален договор. Цялата му кариера преминава на “Олд Трафорд”, като общо за клуба има 708 мача със 150 гола. 13 пъти е шампион на Англия, има още общо 19 купи с отбора, два пъти е световен клубен шампион, носител на Междуконтиненталната купа. Изиграл е 66 мача с 14 гола за националния отбор.

На 14 юни 2017 г. Пол Скоулс беше част от звездната селекция на Димитър Бербатов по време на благотворителния мач срещу тима на Луиш Фиго.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *