Автобус с 40 румънски туристи закъса край Вонеща вода, от БЧК им осигуряват храна и напитки

0

 

Обстановката в област Велико Търново е усложнена след обилния снеговалеж. Областният управител проф. д-р Любомира Попова е в постоянна връзка с Областно пътно управление, КАТ и РС ПБЗН, както и с екипите на БЧК и „ЕНЕРГО-ПРО“ за координация и оказване на помощ.
Автобус с 40 румънски туристи е закъсал край с. Вонеща вода. При тях е екип на БЧК, който им е осигурил храна и напитки.

Проходът на Републиката затворени за движение на всички превозни средства, затворени са и пътищата П. Тръмбеш – Свищов и Павел – Совата.
За МПС над 12 тона е затворен и пътя София – Варна. Във всички общини има селища  без ток поради паднали клони върху електропреносната мрежа, екипите на Енерго-Про отстраняват авариите. Без ел, захранване са великотърновските села Пчелище, Церова Кория, Къпиново, Габровци, Въглевци, Пушево и Буковец.
В община Свищов без ток е село Царевец, в община Стражица без ел. захранване е с. Теменуга, в община Елена няма ток в почти всички села и част от града, в община Сухиндол без ел. захранване са селата Коевци, Горско Калугерово и Горско Косово, В община Златарица без ток са селата Сливовица, Калайджии, Средно село и Равново.

Всички институции, имащи отношение към зимното поддържане, са в много добра координация помежду си, както и с кметовете на общини.
Почистващите фирми са изкарали цялата налична техника и работят без прекъсване от началото на снеговалежа.

Отговорните институции призовават водачите на МПС, на които им предстои неотложно пътуване, да тръгват на път само с автомобили заредени с достатъчно гориво, оборудвани за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *