Нова възможност за заетост на млади икономисти в община Свищов

0

 

5 младежи до 29 години ще започнат работа в общинската администрация по схема „Младежка заетост“, в рамките на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“

Община Свищов продължава своята активна политика, насочена към идентифициране на възможности за осигуряване на заетост на безработни младежи.
В рамките на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ по схема „Младежка заетост“ общинската администрация разработи, подаде и е одобрено проектно предложение „Нова възможност за младежка заетост”. Проектът е за 5 младежи до 29 години със завършено висше икономически образование, на които ще им се предостави възможност да започнат работа в общинската администрация.

В рамките на 6 месеца те ще придобият конкретен практически опит, в съответствие с теоретичната им подготовка през годините на тяхното обучение. За младите хора това е предизвикателство и изключителна възможност да се запознаят с работата в общинската администрация и едновременно с това да работят в услуга на гражданите на община Свищов. Младите специалисти ще бъдат запознати с основните специфики на работата от наставник, който ще отговаря и следи за тяхното професионално развитие по време на изпълнение на програмата.

Желаещите младежи да се включат в процедурата за подбор и да започнат работа в общинската администрация е необходимо да отговарят на следните условия:

Да бъдат регистрирани в Дирекция „Бюро по труда“ Свищов;

Да са до 29 години към периода на кандидатстване;

Да не участват в никаква форма на заетост;

Да не участват в никакви форми на образование или обучение към момента.

След приключване на процедурата за подбор, одобрените кандидати ще бъдат поканени да сключат трудов договор с община Свищов като работодател.
Очакван резултат от изпълнение на проектните дейности е възможността младежите да усвоят знания, да придобият трудови навици и опит по придобитата специалност.
С реализацията на този проект работодателят община Свищов съвместно с Агенция по заетостта, чрез Дирекция „Бюро по труда“ – Свищов продължават да съдействат на безработни младежи да придобият професионален опит или да открият нова възможност за заетост.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *