Днес е премиерата на филма за 17-ото издание на Международния конкурс „Сребърна Янтра“

0

Днес в в 17.30 ч. в читалнята на Регионална библиотека „П.Р. Славейков“ е премиерата на филма за 17-ото издание на Международния конкурс „Сребърна Янтра”.  Той е подготвен от Сдружение „Сребърна Янтра-2003”, главен инициатор и организатор на Международния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Сребърна Янтра”, в партньорство с Община Велико Търново и Euro Folk TV. Това е девети поред филм, в който подробно е представено 17-ото издание на музикалната проява, състояла се от 26 до 29 септември 2019 г. във Велико Търново, съобщи  Румяна Начева, продуцент и директор на конкурса.

70-минутният видеоразказ ни среща с носителя на Гран при – Марта Верекия, 17 г. (Италия), която малко преди „Сребърна Янтра“, участва във финала на „THE VOICE OF ITALY”; с международното жури, ръководено за първи път от поп и джаз примата Камелия Тодорова  – „Търновската царица” от едноименния български филм – класика; с чуждестранните и наши продуценти и директори на международни конкурси и фестивали; с участници от новата състезателна категория “Family Group”; с лауреатите и с голяма част от изпълнителите на възраст от 5 до 25 години от 12 държави от 3 континента – Куба, Китай, Ливан, Италия, Кипър, Молдова, Румъния, Украйна, Хърватия, Словения, Сърбия  и България.

Камерата е запечатала любопитни моменти от посещението на делегациите в кметството на В. Търново и срещата с проф. Г. Камарашев; разговор с Камелия Тодорова за голямата сцена, познанството с Фреди Меркюри и снимките във В. Търново на „Търновската царица”; мастерклас „Vocal Fitnes – Sing to Live, Live to sing” с вокалния педагог Маестро Роко Палацо от ИТАЛИЯ; моменти от „Welcome party” в клуб „Роял”, официалното откриване с интернет-сензацията “Junior Bend” и гала концерта със специалния гост – Мария Москофян (Кипър) – финалист в “The Voice of Greece”; от Вечерта на приятелството “Viva ld musica”; шоуто „Звук и светлина“; разходките до Царевец и Арбанаси…

И този път във филма са използвани кадри, заснети не с един, а с два дрона от церемонията по официалното откриване пред театъра и красиви кадри от Велико Търново и Царевец.

Днес, освен прожекцията, ще бъде представен и творческия екип на филма.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *